Categories
Здраве

Ревматоиден артрит – лечение с билки на симптомите

За съжаление все повече хора страдат от коварната болест, наречена ревматоиден артрит. Това прогресивно заболяване причинява дълготрайно, хронично възпаление на ставите. Възможно е да засегне и тъканите, които се намират около ставите, но не е изключено да засегне и други органи по тялото. Най-вече болезненото заболяване поразява костите на крайниците, в частност крака и ръце, защото те са подложени на най-голям риск, тъй като биват натоварвани най-много.

С напредването на медицината се откриват все повече и по-различни начини за облекчаване на неприятните и болезнени усещания, които носи със себе си артритът. Ето някои от билките, които ще ви помогнат да подобрите състоянието на вашите кости и ще бъдат ваши верни помощници в лечението на коварното заболяване.

Джинджифил

За да успокоите възпалението и болезненото усещане, което се поражда при артрита, можете да включите в своето меню именно него. Джинджифилът има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Освен, че се използва като подправка и билка, той отлично действа, когато има нужда отокът да бъде спадне. Не след дълго и болката изчезва.

Може би се чудите как да включите джинджифила, за да може да извлечете всички полезни вещества, които се съдържат в него. Това, за щастие, не е никак трудно. Добавяйте го към храната си, или пък го приемайте под формата на чай. Хубаво би било да приемате билката по 2-3 пъти на ден.

Мед и канела

Тази комбинация несъмнено ще се превърне във ваш фаворит. Освен полезна е и страшно вкусна. Схванатите мускули и напрежението в ставите отшумява, когато смесите силните антисептични качества на меда със силно изразените противовъзпалителни свойства на канелата. Ето какво трябва да забъркате като смес: една супена лъжица мед и двойно по-малко количество канела на прах.

Куркума

В народната медицина, куркумата заема специално място сред билките, които успешно облекчават болките, причинени от артрит. Притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Всекидневно можете да приемате 20 грама куркума, която да сварите за 10-тина минути в литър вода.

Турта

Ако отворите бабиния тефтер може би с изненада ще откриете, че цветето турта е известно и незаменимо, когато става въпрос за лечението на артрит. Нека приема на ден да бъде по 40 капки, които да разтворите във вода. Ако все пак не искате да се занимавате с направата на тази смес, можете да отидете до някоя аптека и да се снабдите с лековитият спиртен извлек.

Жен-шен

Започваме с това, че трябва да бъдете предпазливи, когато става дума за азиатската билка. Ако искате да приемате всекидневно чай, който е направен от жен-шен, ще трябва да се снабдите или да направите такъв от американската билка. Внимание: Има доказателства, че при прием на азиатски жен-шен състоянието вместо да се подобри се влошава, затова бъдете внимателни.

Коприва

Потушаването на ревматодидните болки е възможно, ако консумирате коприва под формата на чай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.