Categories
Авто

Новата Toyota RAV4 показва повече мощност на автомобилното изложение в Ню Йорк

Следващият RAV4 на Toyota, който ще бъде представен в сряда в автомобилното изложение в Ню Йорк, ще бъде малко по-широк, ще има по-ефективен двигател и по-отчетлив вид.

Компактният кросоувър стана най-продаваното превозно средство на Toyota в САЩ. Производителят на автомобили внимаваше да не променя твърде много, знаейки, че RAV4 има легион от поклонници.

В края на краищата, той е изправен пред конкуренцията на почти всеки автомобилен производител в сегмента – от Ford Escape до своя архивал, Honda CR-V.

Екстериор

Най-забележимата промяна ще бъде външният му вид, който ще бъде по-отчетлив, по-рязък и ще отклони някои от сравненията, за да изглежда като стрелец на Междузвездни войни. Новият RAV4 е с по-малко от 0,2 инча по-нисък от предишния вариант. Той е с 0,4 инча по-широк и с 0,2 инча по-къс.

Двигател

RAV4 ще получи 2.5-литров четирицилиндров двигател. Той обещава повече мощност и пробег в конвенционалните и хибридни версии. Нищо радикално. Просто по-добре, макар че досега Toyota не казва колко подобрение може да очаква. Тойота се борят да направят двигателя по-термично ефективен. Това означава, че повече мощност ще се прехвърли към колелата, вместо да се губи като топлина. Бензиновата версия ще бъде снабдена с 8-степенна скоростна кутия.

Системи

Всички джипове Toyota RAV4 ще разполагат с богат набор от функции за безопасност, включително система за предотвратяване на сблъсък, която може да открива пешеходци, динамичен круиз контрол, автоматични дълги светлини и система, насочена към придържане на автомобила на пътя, откриваща маркировката на лентата. Новата Тойота също така може да прочете някои пътни знаци и да предупреди шофьора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.