Categories
Авто

Топ 10 най-скъпи автомобили в света

Ако имахме много пари, едно от първите неща, които щяхме да направим, е да си купим нов супер гъзарски и много луксозен автомобил.

Да, българинът се грижи повече за колата, отколкото за жената и дома си. На Запад може би не е точно така, но все пак там също обръщат внимание на возилата си, защото те са един от сигурните признаци за престиж и социално положение.

Ето защо автомобилните марки се надпреварват да създават красиви, луксозни, мощни и наистина изумителни автомобили. Кои да най-скъпите сред тях, разбери в една класация:

Bugatti Veyron Supersport

Цена: $2,600,000
Bugatti Veyron Supersport е най-бързата кола в света, затова не е чудно, че е и най-скъпата. Това е автомобилът, за който всеки себеуважаващ се мъж мечтае. И освен, че е изключително мощно, возилото е и супер луксозно.

Ferrari 599XX

Цена: $2,000,000
Всички знаят какво е Ferrari, всички го обичат и всички искат да имат по една такава скъпа играчка в гаражите си. Въпросният модел 599XX се произвежда в изключително лимитирана серия и именно поради това цената му е така впечатляваща.

Zenvo ST1

Цена: $1,800,000
Zenvo ST1 е трета в списъка. Този мощен звяр се произвежда в Дания, а интересното при него е, че само за да се пробва на пътя, трябва да се заплати сумата от 50 хил. долара.

Koenigsegg Agera R

Цена: $1,711,000
Agera е страхотен шведски автомобил, който застава на четвърто място в класацията. Обикновено цената му е 1,5 млн. долара, но ако искаме допълнителни екстри, трябва да заплатим още 211 хил. долара. Този автомобил може и да не е най-бързият в света, но пък е един от най-красивите.

Aston Martin One-77

Цена$1,400,000
Aston Martin One-77 е пети поред. Изключително стилният му дизайн и мощен двигател го правят уникален и единствен по рода си. Интересното е, че в света съществуват едва 77 бройки от него.

Maybach Landaulet

Цена: $1,400,000
Maybach Landaulet освен скъп, стилен и красив, е и много оригинален. Този автомобил се предлага с дизайн на купето спрямо желанието на бъдещия му собственик. Е, цената не е никак ниска, но пък всеки, който може да си позволи подобно возило, може да бъде спокоен, че разполага с уникат.

Pagani Huayra

Цена$1,300,000
Това е втората суперкола, която Pagani създаде, след Zonda. Под капака мърка двигател, разработен от Mercedes, а дизайнът му е повече от изумителен.

Hennessey Venom GT

Цена$1,000,000
Тази кола се държи изключително добре на пътя. Двойният турбо двигател, създаден от Dodge в комбинация с красив дизайн и удобство вдигна цената на един милион.

SSC Tuatara

Цена: $970,000
Тази кола предвещава да бъде една от най-бързите в света и да надмине Bugatti Veyron Super Sport. За радост на милионерите не е толкова скъпа, в сравнение с останалите в списъка, разбира се.

Porsche 918 Spyder

Цена: $845,0001
Porsche 918 Spyder е на почетното 10-о място. Според създателите на автомобила красивото возило вдига от 0-60 mph за 3.1 секунди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.