Categories
Лайфстайл

Най-добрите луксозни авиокомпании

Ако искате да пътувате комфортно до всяка точка на планетата – прочетете следващите редове. Представяме ви най-луксозните авиокомпании, които са оцелели и са се утвърдили с времето на пазара на авиоуслуги.

Etihad

Компанията предоставя на своите клиенти възможност да избират измежду 5 различни класи. Най-добрата е Diamond Class Suite – с максимален комфорт и уединение. В нея се предлагат масажен стол, минибар и други удобства за пасажера. Pearl Business класата, както и двете първи класи пък са осигурили на пътниците комфортни седалки, които стават на легла. Pearl Business класата спечели и наградата на Skytrax за миналата година за най-добра бизнес класа.

Cathay Pacific Airways

Визията на компанията е да бъде най-добрата на пазара. Базирана е в хонг Конг и предлага карго по график, както и услуги за пътници, до 110 дестинации. Все пак, авиокомпанията са отдадени на корените си в Азия и имат за цел да утвърдят мегалополиса Хонг Конг като световен център на авиацията. Ако попаднете в първата им класа – може и да не ви се иска да слезете от самолета.

Swiss Airlines

Компанията отдавна си е извоювала репутация в лукс авио сегмента. Монитори, удобни плотове, видеокамери и други технологични джаджи са на разположение на пасажерите по време на полет.

Thai Airlines

Авиокомпанията е основана през 1960 г., а от 1971 г. предлага и презокеански полети. От години именно тя оглавява списъка с луксозни авиолинии и се нареди сред най-добрите азиатски превозвачи. Стюардите и стюардесите са сред най-добре обучените в бранша. Сервират се отбрани ястия и вина.

Singapore Airlines

За тази авиокомпания най-важното нещо е пространството. Затова много скоро именно тези авиолинии ще притежават и най-големия самолет в света. През 2006 г. те бяха и първата авиокомпания, пуснала Airbus A380 в полет. Не случайно луксозната им класа носи името SkySuites – не само, че са просторни, но и с удобни кожени седалки, подходящи за дълги дестинации.

Japan Airlines

Още от 1951 г. авиокомпанията си извоюва името на лидер в комфорта за своите пасажери. Седалките са кожени, на Poltrona Frau, като са подходящи както за седнало, така и за легнало положение. Предлага се и разнообразно меню с блюда от традиционната кухня на Киото.

Virgin Atlantic

Как да пропуснем името на сър Ричард Брансън в такава класация? Upper Class Suite осигрява пътуване в свръх луксозна и комфортна обстановка, с просторни седалки, които се превръщат в легла. Авиокомпанията може и да е нова, но пък направо отвява конкуренцията в своя сегмент с чисто новите си самолети, атрактивните тарифи и първокласното обслужване. Да не говорим да техно джаджите на борда, както и достъпа до интернет по време на полет.

Delta

Ако пътувате на дълги дестинации – това със сигурност ви е причинявало чак болезнена нужда да бъдете у дома. Не и ако летите с Delta, която осигурява на борда на своите самолети гурме кухня, удобни седалки – спални и разни други дребни и по-големи удобства.

Emirates

Emirates започна през 1985 г. само с два самолета. За да се превърне в едан от суперсилите в луксозния авио сегмент. И докато конкуренти на авиокомпанията се чудеха как да не хлопнат кепенците, тази все излизаше на печалба. Защото доволните пасажери се чувстват като крале на борда на техните самолети. Тихите и уединени кабини са запазена марка на компанията. Сервира се отбрана храна, предлагат се последните технологии, а на обслужването няма дори какво да му се коментира.

British Airways

Кабинките в самолетите са вдъхновени от Rolls-Royce. Те са многофункционални – стават за работа, за забавление, за дрямка. Будните пасажери имат достъп до видео. Освен това, могат да се хранят според собствения си хранителен режими график. По време на нощните полети вечерите се сервират в елегантни ложи преди самия полет, така че пасажерите да имат достатъчно време за сън на борда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.