Categories
Лайфстайл

Милано – топ 9 на най-добрите безплатни забележителности в Милано

Милано е един от основните културни центрове на Европа. Известен с храна, мода, футбол и космополитна атмосфера.

За съжаление, както повечето други желани туристически дестинации на континента, не е евтино да изкарате времето си в Милано.

Въпреки това, една шепа от най-добрите атракции на града (може би някои от най-търсените сред забележителности в цяла Европа) може да се ползва, без да се налага да се раздели с едно евро. Ето и деветте най-добри безплатни атракции в Милано.

Quadrilatero d’Oro

Милано се състезава с Париж за титлата на модната столица на света. Това го прави чудесно място, за да видите висок клас моден дизайн (дори ако нямате намерение да си купите нещо). Най-доброто място да получите вкус за мода в Милано е в Quadrilatero d’Oro.

Миланската катедрала

Миланската катедрала (Дуомо) е важна част от силуета на града. Намира се на централния площад Пиаца дел Дуомо. Църквата е в готически стил и е украсена със стотици кули и статуи, включително известната позлатена Мадона (la Madonnina dorata). Гледката към града от покрива е зашеметителна и си заслужава таксата от 4 до 6 евро.

Galleria Vittorio Emanuele II

Построен през 1800 г., разполага със стъклен покрив и мозайки по подовете. Обекти в Galleria включват всичко от Prada и Vuitton до „Макдоналдс“. Светлини и украси правят това място изключително атрактивно, за да добро изкарване на времето по време на празничния сезон.

Castello Sforzesco

Този голям замък помещава някои от най-видните семейства в Милано на управляващите. Неговата дълга и колоритна история го прави интересна спирка за туристите. Разходката около замъка е напълно безплатна.

Piazza Mercanti

Този площад е по-малък от Piazza Duomo (който седи до известната катедрала споменато по-горе), но може би е по-автентичен. Това е било център на търговията и правителството на града в минали епохи (за първи път е построен през 1228 г.). Статуи и сгради в тази област предлагат поглед в колоритно миналото на Милано.

Джардини Публичи (Public Gardens)

Тази просторна зелена площ в центъра на града е един от малкото истински природни пространства в Милано.

Parco Sempione

Това е друг голям обществен парк. Той седи в сянката на Кастело Сфорцеско. Паркът разполага със статуи и езера, както и спортни площадки, библиотека, театър и музей.

Via Dante

Носеща името на известния италиански автор, тази улица е една от най-оживените в Милано заради многобройните модни бутици и магазини. Обявена за пешеходна зона от 1996 г.

Църквите

Докато много музеи имат такса, църквите в града са безплатни. Тези места са идеални за посещение, както и да уловите миланската архитектура и дизайн от средновековните готически и ренесансови векове. Освен Миланската катедрала, Сан Амброджи, Сен Морис и Сан Лоренцо са три от най-важните, централно разположени катедрали.

Милано е една от дестинациите, които си заслужава да посетите.

Най-подходящото време да запазите самолетен билет до Милано е през летния сезон или зимата. Много хора също така го посещават за шопинг, защото има страхотни намаления на най-известните модни марки.

Един отговор на “Милано – топ 9 на най-добрите безплатни забележителности в Милано”

В Милано се ходи за шопинг, особено през зимата. Промоциите са истински, не като в България. За безплатни забележителности има куп други дестинации в Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.