Categories
Здраве

Алое вера – чудното растение за лечение на рак, холестерол, възпаление, диабет

За индианците алое вера е изключително ценно растение. Според Хипократ тo е лекувало дори тумори. Заради хранителните и лечебните му свойства някои хора наричат алоето „кралицата лечителка“. То е богато на витамини, аминокиселини, ензими и минерали. Помага в лечението на кожни изгаряния, порязвания, ревматични болки, възпалени стави и стомашни болки…

Растение

Алое вера е субтропическо растение, без стъбло и с остри листа, от семейството на лилиумите. За вътрешна употреба се използва прясната му тъкан, от която се извлича сокът, а извлекът му е подходящ за всякаква употреба.

В алоето има шест вещества, които имат антисептично въздействие: лупеол, салицилова киселина, карбамид, канелена киселина, фенол и сяра. Взети заедно, те имат и антибиотични свойства, поради което алоето се справя с вътрешни и външни инфекции.

Лечебни свойства

Алоето намира широка употреба в превенцията и лечението на много болести. В състава му има вечества, които го правят особено полезен в случай на изгаряния, рани от различен произход, ревматични болки, възпаление на ставите и стомашни проблеми.

Пресният извлек от алое вера помага при сърбежи, причинени от алергии и ухапвания от различни насекоми.

Най-добрите резултати с алое са постигнати в лечението на кожни изгаряния. И както показват изследванията на учените от Чикагския институт за кожни изгаряния в САЩ, продуктите от алоето успокояват болката, предотвратяват инфекциите и намаляват вероятността от усложнения.

Алое вера помага при изгаряния и възпаления на кожата. Затова се използва и в козметичната индустрия. Още от античността е познато благоприятното му въздействие при лечение на себорея, херпес, зачервявания по кожата, псориазис и микоза.

Успокоява при стомашни и храносмилателни проблеми. Засилва имунитета на отслабения организъм, тъй като има противовъзпалително действие.

Има способността да прониква в най-вътрешните слоеве на тъканите. Спомага за създаването на нови здрави клетки. Прочиства организма и регулира метаболизма. Отлично е за лекуване на алергии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.