Categories
Лайфстайл

Лазерна епилация – продължителността на интервалите между отделните процедури

Говорейки за лазерна епилация, често сме свидетели на противоречиви мнения относно продължителността на интервалите между отделните процедури. Съветите на специалистите се различават – някои препоръчват интервал 4-5 седмици между отделните третирания, други твърдят, че идеалният вариант за достигане правилната фаза на растеж на по-голямата част от окосмяването  е 7-8 седмици. 

Различните виждания за най-оптималните интервали между отделните процедури

Интервалът между отделните процедури  при лазерната епилация може да варира между 4-10 седмици. Всеки лекар има различен опит и лично виждане за тази продължителност, така че не се впечатлявайте, ако мненията на отделните специалисти се различават. Все пак тук трябва да уточним, че интервал между процедурите, който е по-малък от 4 седмици, не е препоръчителен.

Интервалите между процедурите се определят и в зависимост от третираната зона

Ако лазерната епилация се извършва на горната устна, брадичката или всяка зона на лицето, лечението трябва да се проведе на интервали от 4 до 6 седмици между отделните процедури. Когато се третират останалите части на тялото, процедурите да се повторят на всеки 8-10 седмици. Известно е, че космите растат по-бързо, когато те се намират в долната част на тялото. Едно е сигурно – за да може лазерната епилация да бъде ефективна, трябва стриктно да следват препоръките на специалиста, когото сте избрали.

Растежът на космите е строго индивидуален за всеки отделен човек

Като цяло, най-добрият начин да се подходи към този въпрос е да се наблюдава ежедневно растежът на окосмяването в третираната зона. С други думи, когато значителна част от него започва да нараства отново, това означава, че е време за нова процедура. Това може да се случи най-рано след 4-та седмица (когато говорим за окосмяване в областта на лицето) и 6, 8 или дори 10 седмици (възможно е и повече), ако третираната зона се намира в долната част от тялото.

Успехът на лазерната епилация като средство за трайно премахване на нежеланото окосмяване е доказан чрезмножество медицински изследвания. Наистина, премахването нежеланото окосмяване винаги е било предизвикателство. За да се справим с този широко разпространен проблем, през годините са разработени редица методи, например бръснене, депилатоари, електролиза. От гледна точка на най-голяма безопасност, ефективност, цена, удобство и трайност обаче, печели само новият метод – лазерна епилация. Популярността му се увеличи значително през последните години, защото за разлика от всички останали методи, само при епилацията с лазер растежът на нежеланите косми може да бъде спрян трайно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.