Categories
Лайфстайл

Лас Вегас – забележителности в града на греха

Какво бихте направили, ако отидете в Лас Вегас? Градът на хазарта, забавленията и безпаметните нощи предлага толкова много атракции, че е трудно да изброим всички. Ето защо се спряхме на десет:

Фонтаните пред хотел „Беладжио”

Няма спор, че човек спокойно може да се пренасити от емоции в който и да било хотел в Лас Вегас, но ако все пак се престраши да излезе навън – нещото, което задължително трябва да види са приказните фонтани, които извират на всеки 15 минути пред хотел Беладжио. Водното шоу в различни цветове и височини рисува изумителни фигури и спира дъха на всеки, който погледне към тях.

Цирк дьо Солей

Ако не си гледал Цирк дьо Солей, време е да го зърнеш. Акробатични номера, рискови ситуации и изключителна техничност можеш да видиш от тричасовият спекtакъл, който трупата изнася всяка вечер. Разбира се, билетите не са никак евтини – 165 долара на шоу, но всеки цент си заслужава. Олимпийска точност и френска прецизност бележат всяка секунда на арената.

Най-вкусната пица!

Едно от най-важните неща, които трябва да направиш в Лас Вегас, е да опиташ от пицата. Тя не е просто храна, а истинско пиршество за душата. Според хората, посетили Града на греха, най-добрата пица в Лас Вегас се предлага в ресторанта D.O.C.G. към хотел Cosmopolitan. Пресни домати и свеж босилек върху тънко тесто и с много моцарела предизвикват в комбинация оргазъм на стомаха.

Виж акулите отблизо

Една от страхотните атракции в Лас Вегас е да зърнеш акули от сантиметри разстояние в Рифа на акулите (Shark Reef), който се намира на Mandalay Bay. Входът е едва 16 долара, като за тези пари можеш да наблюдаваш водните хищници в продължение на 24 часа.

Нощен живот, ах, сладък живот!

Едно от задължителните неща, които трябва да направиш във Вегас е да купонясваш до ранни зори или… дори до обяд. Всъщност много от клубовете в Лас Вегас работят по 24 часа в денонощието, като дори и да влезеш посред бял ден, вътре е тъмно, музиката е усилена максимално, а купонът си тече. Неоновите светлини, пияните глави и страстните танцьорки създават илюзията, че е вечерно време. Страхотно, нали? Най-известните нощни клубове пък са Luxor, The Bank, Tao, Tabu, Pure, Venetian, Cathouse, Crazy Horse Too и Spearmint Rhino.

Парти край басейна

Лас Вегас е за хората, които обичат живота. Стриптийз клубове, кокаин, алкохол, супер горещи жени. Но всичко това може да бъде събрано на едно място и то през деня, а именно – на партитата край басейните в хотелите. А на някои от тях дамите съвсем спокойно разхождат огромни силиконови гърди по монокини. Ох, ох!

Да скочиш от 108 етажа

Ако си любител на екстремните изживявания, едно е мястото в Лас Вегас, което не бива да пропускаш. А именно – Stratosphere Las Vegas, който е едновременно хотел, казино и кула. Всъщност това е най-високата сграда в града и пета по височина в САЩ. Тя е открита едва през 1996 г., но е една от най-популярните не само в Щатите, но и в света. А сред всички останали атракции е и скокът свободно падане от 108-ия етаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.