Categories
Авто

Jaguar C-X75 не бяга от иновациите

Jaguar е може би сред най-иновативните компании в автомобилния бранш. C и D сериите на бранда бяха пионерите с леки алуминиеви конструкции, а да не говорим за аеродинамичния дизайн, дисковите спирачки и качествата на автомобилите при шофиране. Концепцията на новия C-X75 е поредното доказателство, че компанията държи на иновативния си имидж. 

Задвижване

С C-X75 компанията иска да отбележи 75 години от налагането на уникалния Jaguar дизайн на пазара, но и да влезе в бъдещето на автомобилната индустрия. Затова и концептуалният модел е двуместна електрическа суперкола, която няма да излъчва вредни емисии и с едно зареждане може да измине 110 км. При това – скоростта е впечатляваща. Максимумът достига 330 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч пък ще се постига за 3.4 секунди. 

Jaguar е конструирал новия си автомобил с уникална комбинация от мощни електрически мотори, всеки с мощност от 145 kW, и микро газови турбини. Колата може да генерира и допърлнителна енергия, така че с модела съвсем спокойно може да се пропътуват 900 км с едно зареждане на батериите и резервоара. 

Интериор

Интериорът на автомобила е не по-малко впечатляващ. Още при приближаването на шофьора се включват театрални светлини. След запалването на моторите допълнително LED осветление се включва в областта на вратите, така че да осветява дискретно кабината. 

Използвана е кожа в сиво и цвят сметана, както и много полиран алуминий. Специално за този модел е създаден и нов интерфейс на системата за управление с TFT монитори. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.