Categories
Здраве

Топ 10 полезни храни за разтоварваща диета

След като ти разказахме как да отслабнеш без глад и лишения, време е да ти изброим и 10-те най-полезни храни за добър тонус, здраво тяло и по-тънка талия.

Те ускоряват метаболизма, зареждат ни с енергия и наистина помагат да отслабнем. Кои са топ 10 най-полезни храни за диетата и защо точно да ги консумираме? Виж сега:

Зелена ябълка – всеки ден в 15 ч.

Един от най-добрите плодове за ускоряване на метаболизма и предпазване от струпване на килограми е зелената ябълка. Яж по една ябълка всеки ден в 15 ч.

Протеинов шейк за спортуващите

Протеините са най-добрият начин да запазим фигурата си добра. Няма нищо по-добро от протеинов шейк, пълен с аминокиселини, които изгарят калориите.

Бяла риба за естетите

Бялата и лека риба е особено полезна и здравословна. Перфектна за отмаряне след празничната еуфория.

Пилешко месо за претенциозните

Бялото пилешко месо понякога е по-полезно и от рибата. Не че има повече протеини, но не всеки си пада по рибните деликатеси.

Зелени храни за добър тонус

Спанак, маруля, салата айсберг, зелена салата – всички зелени храни са добре дошли за сваляне на натрупаните килограми и поддържането на добър тонус.

Черно кафе

Черното, чисто кафе без мляко и захар е добрият трик за ускоряване на метаболизма и за сваляне на килограмите бързо и лесно. Наистина чудесен и освежаващ помощник на всяка диета.

Яйчен белтък – 0% мазнини

В белтъците на яйцата няма никакви мазнини, а само чист протеин. Това е достатъчно основателна причина да ги обичаме, нали?

Грейпфрут за черния дроб

Грейпфрутът освен, че е полезен за свалянето на килограми, спомага и за изчистването на токсините, по-специално черния дроб.

Зелен чай за освежаване

Зеленият чай не прочиства чак толкова тялото, но помага да изгаряме мазнини. Дава ни ситост между храненията и е неделима част от диетата както преди, така и след ядене.

Пикантни храни за храносмилането

Пикантните храни помагат да горим мазнини и ускоряват метаболизма. Освен това помагат за отделяне на слюнка, която е неделима част от бързото усвояване на веществата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.