Categories
Здраве

Хомеопатия при температура и болки в гърлото

Много неприятно е, когато имате висока температура, която бива придружена от още по-неприятното допълнение – дразнеща и силна болка в гърлото. При такова състояние не ви е до нищо, отпаднало ви е, не се чувствате добре и сякаш дори нямате сили. Не е никак хубаво като усещане да бъдете с висока температура или да усещате как гърлото ви “гори”, обаче това за съжаление не зависи от вас. Непрекъснатия контакт с други хора, които са заразени, увеличава шансът от прихващане на някой и друг нов грип. Няма как да спрем да излизаме, да комуникираме и т.н., но не и нужно. Нека разгледаме някои от начините за лечение чрез хомеопатия.

Смъкване на температура с хомеопатия

АКОНИТУМ НАПЕЛУС 9 СН – при висока температура (39-40 градуса). Приемът е по 5 гранули на всеки час, докато температурата не спадне.

БЕЛАДОНА 9 CH – да се приема при бързо покачваща се температура. И тук употребата е същата като тази на горното средство за справянето с задачата на понижаване на вашата температура – на всеки 1 час по 5 гранули.

ГЕЛСЕМИУМ СЕМПЕРВИРЕНС – със своя изцяло растителен произход, това хомеопатично средство ще ви помогне да свалите високата температура, като приемът и тук е абсолютно същия – пет гранулки на всеки кръгъл час.

Не е противопоказно да приложите (разбира се, едва след няколко часа, в случай, че не действа и температурата не помръдва и с градус) и някой от традиционните антипиретици като Ибупрофен, например или Парацетамол.

Хомеопатия за справяне с възпалено и болезнено гърло

Гаргара – позната, традиционна и страшно ефективна! Мигновено облекчава засегнатото гърло и ако наистина сте стриктни и на всеки час-два правите гаргара с отвара от благотворната мащерка или пък салвия, бъдете сигурни, че ефектът няма да закъснее. Другото, което можете да опитате е да направите гаргара с морска сол и една чашка хладка вода. Гарантирано ще се почувствате една идея (или повече, зависи от това какво е състоянието ви) по-добре.

Минерална терапия – Шуслерова сол №3 железен фосфат. Чудите се с какво би ви помогнала? Истината е, че точно железният фосфат се прилага в първоначалния стадий на всякакъв тип инфекции и възпаления. Причината за това се крие във факта, че той успява да спре по-нататъшното развитие на дадената инфекция и по този начин да ви избави от поглъщането на още и още медикаменти, без ясната и сигурна идея, че те ще ви помогнат.

Меркурий – Може и да не ви е познат, но именно той въздейства на сливиците. Особено ако те са увеличили своя обем (неговата задача е да го намали) и ако има налепи (което е често срещано), да успее да ги отстрани.

Калиев бихромат – Вече можете спокойно да кажете “стоп” на гнойните процеси, когато става дума за хроничен тонзилит. Ако сте притежатели на хипертрофирали сливици, знаете за какво точно става въпрос. Абсолютно сигурно можете да се доверите именно на него.

Силиций – Финален, но не и на последно място по важност. Неговата функция е да заздрави и успокои вашите възпалени и болезнени сливици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.