Categories
Лайфстайл

Забележителности в Гърция – задължителни места

Страна на митове, богове, архитектурни богатства и многовековна култура. Опознай Гърция и разбери кои са най-запомнящите се места, които задължително трябва да посетиш, заедно с нас.

Санторини

Този величествен остров е сред нашите топ предложения. Хора от всички възрасти отиват там, за да се насладят на красивите гледки, типичната островна инфраструктура, прекрасната кухня, ароматните вина и разбира се – да усетят нощния живот на това кътче. Освен всичко друго плажовете там са страхотни и тенът, с който ще се сдобиеш, си струва всяко евро по пътуването.

Атина

Много пътешественици описват Атина като един нелицеприятен град с безброй красиви ъгълчета. И наистина е така. На пръв поглед Атина не е толкова впечатляваща, но места като Акрополиса, както и разходките из Плака и Монастираки са незабравими.

Крит

Ако искаш да усетиш смесицата от цивилизация и археологически находки, просто трябва да посетиш остров Крит. Това голямо късче суша предлага дълги разходки по музеите, срещи с много симпатични и гостоприемни хора, както и страхотни нощни купони.

Метеора

Тази местност от общо шест мистериозни здания направо в скалите не може да се опише с думи. Тя трябва да се види. Не случайно влиза и в списъка ни с местата, които трябва да посетиш в Южната ни съседка. От една страна остава очарованието да се сблъскаш с подобна мистична гледка, а от друга – никога няма да забравиш сладката болка от това да изкачиш всички стъпала, за да се качиш до самия връх на скалните образувания и да поемеш свежа глътка въздух от високо.

Олимпия и в. Олимп

Ако си фен на Олимпийските игри, определено трябва да отидеш до Меката. Там ще видиш археологическият музей на Олимпия, Статуята на Зевс, а ако се изкачиш и до най-високата точка в Гърция – връх Олимп, където според легендата живеят 12-те бога, ще си истински щастливец.

Миконос

Намиращ се между Парос, Наксос, Тинос и Сирос, о. Миконос събира любителите на големи партита от цял свят. Затова ако купонът е неразделна част от твоя живот, задължително трябва да отскочиш до това местенце и да му се насладиш както само ти умееш. Освен това там има прекрасна средиземноморска кухня, красива гледка към традиционните бели и сини къщички от една страна и необятни кристално чисти води от друга.

Мицена

Магнетичност, мистично и магия – това са само част от думите, с които Мицена може да бъде изрисуван и с пълно право. В този град се зараждат митове, които са чували родителите ни, после ние, а навярно ще научат за тях и децата ни. Но те предупреждаваме, че преди да отидеш там, задължително трябва да прочетеш няколко книги за Бронзовата епоха в Гърция. Тогава ще усетиш атмосферата, която цари там с цялото си същество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.