Categories
Авто

Volvo представя първият си електрически камион

Volvo се готви да пусне своя електрически камион – Volvo FL Electric, който ще се продава в Европа през следващата година.

Камионът създава 174 к.с. при нормални условия до максимално 248 к.с. Volvo оценява пробега до 186 мили, така че това камион е за градска употреба. Една от потенциалните му употреби най-вероятно ще бъде за събиране на отпадъци, въпреки че камионът може да се използва и за други услуги. Volvo казва, че една от най-големите ползи от електрическите камиони е, че те са достатъчно тихи, за да работят през нощта, което може да освободи трафика по оживени пътища през деня.

Бързото зареждане с постоянен ток отнема от 1 до 2 часа, казва Volvo, докато зареждането през нощта изисква до 10 часа с максимален капацитет от 300 киловатчаса. Електрическият камион има общо тегло 16 тона.

Автобуси Volvo

Volvo използва опита си от своята автобусна дивизия, която от 2010 г. е продала повече от 4000 електрифицирани автобуси. Но състезанието е за автомобилните производители да въведат изцяло електрически камиони от всякакъв вид. Tesla обещаха пробег до до 500 мили с едно зареждане. Toyota също е сериозен конкурент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.