Categories
Лайфстайл

Екскурзия до Милано – какво да не пропуснем?

Ако за първи път отиваш в Милано, научи кои са най-известните забележителности в италианския град и не пропускай да ги видиш на живо. Разходи се виртуално из красивото кътче, заедно с нас.

Дуомо

Дуомо (Il Duomo) или както я наричат италианци Катедралата е не просто символ на Милано, но и най-голямата катедрала в готически стил я цял свят. Хората са започнали да я строят още през далечната 1386 г., като зданието не е било завършено в следващите 500. И именно това я прави истински шедьовър, който си заслужава да бъде видят и съзерцаван (а и много сниман) в продължение на часове. Освен това в непосредствена близост в Милано се намира и Кралският дворец (Palazzo Reale), в който има изключително любопитни изложби през цялата година.

Ченаколо Винчано

Ако искаш да видиш мястото, където е създадена една от най-известните картини в света, задължително посети Ченаколо Винчано (Cenacolo Vinciano). Това всъщност е домът на „Тайната вечеря”, дело на великия Леонардо да Винчи. Потопи се атмосферата там, но те предупреждаваме, че напливът на туристи е голям, затова трябва да имаш здрави нерви и много желание, за да видиш тази забележителност в Милано.

Операта Ла Скала

Операта Ла Скала (Teatro alla Scala) или познатата само като Ла Скала е друга именита забележителност в италианския град. За първи път тя отваря врати през 1778 г., като през 2004 г. бе освежена, но архитектурата е запазена. Освен да гледаш музикална постановка там, можеш и да се разходиш из оперния музей. Входът струва символичните 5 евро, а работното време е всеки ден; 9:00 – 12:30 и 13:30 – 17:30.

Замъкът Сфорца

Миланският замък Сфорца (Castello Sforzesco) е построен през 1368 г., като за всички тези столетия е използван и като крепост, и като имение. В него в момента има няколко музея, като в този на изкуството можеш да видиш последната скулптура на Микеланджело Rondanini Pieta. Входът е свободен, а изживяването – незабравимо.

Стадионът Сан Сиро

Всички футболни запалянковци ще с радост могат да отидат и до стадиона Сан Сиро (San Siro), който всъщност е домакински за двата топ отбора Интер и Милан. Освен да гледат мач, те могат да посетят и единствения музей на футбола в цяла Италия, който се намира именно там – в Милано.

Музей на науката и технологията „Леонардо да Винчи“

Този музей (Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia „Leonardo Da Vinci) предлага разнообразие от научни открития на самия Леонардо да Винчи – мистичният гений, чиито творби, теории и разкрития променят света до основи. Музеят работи всеки ден, включително и през уикенда, и на националните празници, а входът е 10 евро, но всеки евроцент си заслужава.

Пинакотека ди Брера

Картинната галерия Брера или Пинакотека ди Брера (Pinacoteca di Brera) е топ арт музей. В него са събрани над 600 произведения на изкуството, създадени между 14. и 20. век. Галерията е отворена през 19. в. и любопитното е, че е затворена в понеделник и по някои празници.

Вижте и списъка ни с топ безплатни забележителности в Милано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.