Categories
Здраве

Диета с ябълки и круши

От съвсем малки майки и баби ни учат да ядем много плодове. Техният съвет обаче не е валиден само за добро здраве, защото съдържанието им помага за много процеси в тялото.

Идеален пример са крушите и ябълките. Ниското съдържание на плодова захар и в двата плода ги прави идеални за основа на диета. Както в крушите, така и в ябълките, освен голямо количество витамини, има и минерали, които дават сила на всяка клетка. Също така голямото съдържание на пектин в тях, ще ви изпълва с все повече енергия с всеки изминал ден.

Диета за отслабване

Този вид диета се препоръчва за бързо и скоростно отслабване. Избирайте узрели плодове, защото са вкусни и съдържат много биологично активни вещества. Плюс това узрелият плод е ароматен и вкусен.

Неузрелите плодове не са подходящи за режима, тъй като съдържат доста дъбилни вещества и водят до запек.

Тази диета ще допадне на тези от вас, които имат непоносимост към кисело-млечни продукти. Плодовете пречистват организма от натрупаните шлаки и вредни токсини, нормализират се храносмилателните процеси. Желателно е корите, тези на крушите може да се белят, но на ябълките е хубаво да се оставят, ако не ви дразнят стомаха, разбира се.

Известен е фактът, че най-ценните съставки в плода са точно в кората, затова се препоръчва тяхната консумация с обелките.

Не си и помисляйте да нарушавате целостта на тези есенни дарове, не ги настъргвайте, пасирайте, или готвите. Похапвайте ги сурови и цели. Въпреки всички свои полезни свойства те съдържат фруктоза и прекомерната им консумация няма да ви спомогне да отслабнете. Максималните количество за ден е по пет броя от вид.

Денем може да си хапвате обичайните неща, но спрете да преяждате. Изключете всички добавки към храната, консумацията на сладки и тестени изделия. Крушите е добре да не се приемат на гладен стомах.

Запомнете, че до 3 часа след като сте направили прием на плодовете, забранява се да хапвате месо и месни продукти, за да се избегне ферментация.

Този режим е създаден само за здрави дами и господа над 20 години. Не се препоръчва за бременни или хора с установени болести. Ако преминете пълен едноседмичен курс на тази диета, е необходимо да почивате един месец. Затова пък резултати ще има още след първите 7 дни, когато ще загубите между 2 и 4 кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.