Categories
Лайфстайл

Покупка на диаманти – ръководство за мъже

Ако сте открили истинската половинка в живота си, се уверете че ще намерите и диаманта който да ѝ подхожда. Както любовта към всяка жена е уникална, така и в света няма два еднакви диаманта. Всеки има собствена идентичност и собствен блясък.

Вероятно познанията ви около пръстените, диамантите и тези подобни не са ви особено ясни. Не се тревожете не е толкова трудно колкото изглежда. За начало изберете реномиран магазин за бижута. Влизайки в него ще ви посрещне компетентен бижутер готов да отговори на всичките ви въпроси и да изясни всички неясноти около скъпоценните камъни.. Всъщност не е невъзможно да изберете пръстен, който да накара очите на годеницата ви да заблестят. След като сте се решили на такава крачка се предполага, че познавате половинката си доста добре и сте наясно какво харесва тя. Затова не е необходимо да я водите с вас, когато купувате пръстена, нека това да бъде една страхотна изненада.

Как да разберете дали купувате качествен скъпоценен камък?

Най – важно от всичко е да знаете, че качествения на скъпоценен камък си струва парите. Само по себе си качеството е съвкупност от няколко други характеристики. Шлифоването, чистотата на цвета, и каратите. Това са основните параметри, които определят качеството и цената на диаманта и съответно на бижуто.

Цвета: най – добрия цвят за диамант е безцветния. Напълно лишения от цвят скъпоценен камък позволява проникването на бялата светлината, като без усилия тя се превръща в цветна дъга, която гали сетивата ви. Да, съществуват розови, сини и зелени диаманти, но те са рядкост, и цената им наистина е много висока. Те са известни като истински уникати в областта на бижутерията.

Шлифоване: много хора бъркат шлифоването с формата на диаманта. Знайте че те нямат нищо общо. Шлифоването придава на диаманта неговия блясък, неговия огън. Когато скъпоценния камък е шлифован по подходящ начин, поглъща светлината и я превръща в пламък.

Чистота: повечето диаманти имат много фини естествени „родилни белези“, които са известни като включвания. Колкото по – малко са тези включвания, толкова по – добре светлината ще преминава през скъпоценния камък. Повече от всички други, диаманта има най – голяма способност да произвежда уникален блясък. Повечето бижутери разполагат със система, която помага на потребителя да разбере колко чист е всъщност диаманта, който е избрал.

Карати: карат е мерната единица с която се измерва грамажа на диамантите. Един карат е равен на 0.2 грама. Стойността обаче най – вече се определя от честотата не от каратите.

Колко трябва да похарчите?

Това което символизира годежния пръстен не може да се определи с никаква парична стойност и единица. Но все пак трябва да разсъждавате практично. Не е необходимо да харчите хиляди, все пак трябва да имате и нещо зад гърба си, предстои ви сватба.

Цената на диамантените годежни пръстени, като начало е доста висока, но веднъж направите ли тази инвестиция тя остава вечна. Дори има вероятност цената да се увеличи.

Кога трябва да купите годежния пръстен?

Някои господа процедират по следния начин. Правят предложение и хукват по магазините, за да изберат годежен пръстен. Други се подготвят предварително и застават на колене пред любимата си с пръстен в ръка. Има и случаи в които дамата сама купува годежния си пръстен. На нас някак по – нормално ни изглежда втория вариант, не че другите не стават.

Общо взето това са основните неща с които трябва да сте запознати при покупката годежен пръстен с диамант, или каквото и да е било друго бижу с този скъпоценен камък.

Любопитно: всяка година в световен мащаб се харчат 3,3 билиона долара за диаманти, които в 90 % от случите стоят на женска ръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *