Categories
Здраве

Болни от диабет – сексуални усложнения

За съжаление има доста усложнения, които могат да настъпят при болните от диабет. Правим уточнението, че в тази статия ще говорим за тези, които са от чисто сексуален характер, тъй като другите усложнения могат да бъдат най-разнообразни (временна или постоянна слепота, бъбречна недостатъчност и други).

От жизнено важно значение е господата, които страдат от тази болест да следят редовно и опитват да подържат нормални нивата на своята кръвна захар. Когато говорим конкретно за сексуалните последствия, научни изследвания показват, че завишените стойности на кръвната захар оказват негативно въздействие върху сексуалния живот на мъжете.

Какви усложнения от сексуален характер настъпват при болните от диабет?

  • Спад на либидо – Този проблем е поставен на първо място и това не случайно е така. Той засяга и двата партньора, тъй като често пъти потърпевшият не знае на какво се дължи това, а пряко засегнатият от своя страна, в повечето проценти от случаите, изпитва дискомфорт да засяга тази тема. Огромна грешка е да не говори за това, тъй като проблемът се задълбочава. Единият се чуди каква е причината за намаленото сексуално желание у партньора му, докато той отказва да му даде каквато и да било информация. А всъщност в това няма нищо срамно. По-добре е да говорите открито за проблема си и да търсите решението.
  • Липса на енергия и желание – На втора позиция, макар и не съвсем за подценяване е загубата на енергия. Няма как да изпитвате сексуално желание, когато се чувствате отпаднали и безсилни.
  • Еректилна дисфункция – Когато въпреки желанието и встъпването в същинската част, мъжът изпитва затруднения и среща проблеми при поддържането на ерекцията, това е много възможна причина този физически проблем да прерасне и в психическа травма. Господата са много докачливи, когато става въпрос за това. За тях това е въпрос на чест и достойнство и когато имат здравословен проблем те се потискат и чувстват не добре. Въпреки, че нямат вина, често пъти се самообвиняват за това. Тук е ключовият момент. Точно тогава е време партньорката им да се опита да им помогне. В никакъв случай опитите не трябва да бъдат прекратявани, въпреки че това ще се приема от мъжа като удар. Жената трябва да окаже съчувствие, но и да му покаже, че това не е нещо, което представлява проблем, който не може да бъде решен. В противен случай ситуацията се задълбочава.

Други проблеми

  • Депресивно състояния
  • Рязък спад на килограмите
  • Повишаване нивото на раздразнителност

Мъжете, които страдат от диабет е добре да са информирани, че има вероятност сексът да доведе до занижени нива на кръвната захар. Това обаче не значи, че няма решение. Редовното, здравословно и правилно хранене е ключът, който ви е нужен. Хапвайте мангостин и продукти с алое вера. Когато организмът изпитва чувство на глад (в случай, че спазвате твърде строги диети) е много вероятно да се чувствате изтощени. Тогава последното, което бихте пожелали е да бъдете интимни. И другата крайност – преяждането. Чувството на ситост е едно, но когато прекаляване с храната, това също вреди на организма ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.