Categories
Бизнес

Топ 10 на най-депресиращите професии

Може би си мислиш, че работата ти е ужасна? Е, кои сме ние, че да спорим с теб. Вероятно има нещо вярно в думите ти, особено ако професията ти попада сред десетте най-депресиращи.

Наскоро направено мащабно проучване в САЩ показва кои са най-лошите избори на американците, стане ли дума за кариерно развитие.

Затова, ако още не си се ориентирала в необятното море от работни места, виж какво със сигурност не трябва да правиш по средно 8 часа на ден:

Хора, грижещи се за деца и болни по домовете им

Да, определено е кофти непрестанно да си в среда с болен човек или разглезено дете, което не спира да крещи и плаче за родителите си.

Сервитьори

Да прекарва човек времето си по цял ден на крак и обслужващ клиенти, повечето от които се изнервят, ако поръчката им закъснее с повече от 10 минути и накрая не оставят дори 50 ст. бакшиш, а накрая се прибираш у дома, цялата миришеща на лук? Работа… И все пак гадна.

Социални работници

Може би ако тези хора прекарват поне малко време, фокусирани върху собствените си проблеми щеше да е по-добре, но често те са психически ангажирани постоянно с чуждите.

Медицински работници (лекари, медицински сестри, санитари)

Отговорът на анкетираните е, че тази професия, особено в някои специалности, е депресираща, защото тези хора повече виждат умиращи, отколкото оздравяващи пациенти.

Артисти

Актьори, художници, писатели – всички те са с особено чувствителна душевност и често изпадат в странни депресивни състояния.

Учители

Или както се казва: да се разправяш с деца, винаги води до депресия.

Административен персонал

Често секретарките и резепционистките вършат изключително много работа, но биват подценявани от останалите и най-вече от шефовете.

Строителни работници

Вероятно причината се дължи на непостоянните доходи, които въпреки това са доста високи в някои насоки.

Счетоводители

Колкото и изненадващо да е, тази професия също е в черния списък, като основна причина е стресът.

Продавач-консултанти

Хората са точни и ясни: Караме останалите да си купят боклуци, които ние самите не бихме взели за дома си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.