Categories
Спорт

Как да закупим билет за мач на Челси?

Жребият във Лига Европа отреди Челси да се изправи срещу отборите на ПАОК (Гърция), Мол Види (Унгария) и Бате Борисов (Беларус) в груповата фаза на турнира. Гостуването на сините от Лондон в Солун ще бъде на 20 септември 2018 година – най-близката дестинация за нас българите и разбира се всеки роден фен желае да се сдобие с билет за срещата.

Политиката за билети на ФК Челси е доста строга, като много хора ще кажат, че не е ориентирана към феновете. За разлика от други английски клубове сините от Лондон не раздават билети на фен клубовете си от дадена държава/регион, само защото Челси играели в „задният им двор“. Ако някой ви каже друго значи ви лъже.

ФК Челси продава билети както на гишетата на „Стамфорд Бридж“ така и дистанционно (онлайн, телефон) по предварително обявена схема. В случая ще разгледаме как стоят нещата за Лига Европа, но тя не се различава кой знае колко от другите турнири. Всички групи, които ще спомена по долу имат определено време за закупуване на билети, като винаги има гарантирани билети за True Blue абонамента.

Гарантирани билети имат фенове, които са част UEFA Away схемата. Те може да бъдат както със сезони, така и с обикновени true blue абонамент.

Ако не сте част от UEFA Away схемата то забравете за нея. Може да се присъедините най-рано за следващият сезон ако разбира се има свободни места. Същото се отнася и за сезоните карти, ако нямате такава най-рано може да се сдобиете с таква догодина.

Има гарантирани билети за феновете с True Blue абонамент, като към тях се добавят и всички непродадени билети от предходните два етапа. Тъй като желаещите са много билетите се продават на база натрупани лоялни точки. Тези точки се събират като посещавате мачове на сините от Лондон. Всяка среща носи различен брой точки, като повече информация можете да намерите на официалният сайт на ФК Челси.

Колко лоялити точки ще са нужни за закупуване на билет за мача с ПАОК не зная, но от опита ми до сега ще бъдат или 5 или 10 точки. Разбира се може и с 0 точки да се закупи билет ако няма достатъчен интерес. Миналата година за мача в Рим срещу отбора на Рома от груповата фаза се купуваха билети с по 0 лоялни точки.

Как да закупя билет за сектора на Челси?

  • Трябва да имате True Blue абонамент, който се продава на цена от 26 до 46 паунда на година;
  • Трябва да следите страницата в сайта на Челси за информация относно билетите за продажба;
  • Издебвате момента за закупуване на билет, може и да не се наложи да дебнете ако има слаб интерес;
  • Чакате си ваучера по пощата
  • Най-големият проблем не е дебненето на билети, а доставката на ваучера. Всички знаем, че БГ Пощи не са от най-стриктните фирми. Много пъти ми се е случвало поръчани билети (за домакинства) да не идват или пък единият поръчан идва, а другият не. Затова ви съветвам ако имате човек в Англия той да получи ваучера, защото за гостуване в ЛЕ няма дубликати!

Как ще получа билети за мача от Лига Европа?

Билетите се раздават в дена на мача в избран от ФК Челси хотел. Всички заплатили билети ще получат информация къде се намира хотела и как протича процедурата. Нужни са ви лична карта и ваучера за да си получите билета, като това става лично. Никой освен вас самите не може да получи билета ви.

Има ли друг вариант за билет в сектора на сините?

Не, няма! Изключвам варианта, че може да има някой който е пътувал до Гърция (в случая за мача с ПАОК), взел си е билета по каналният ред и решава да го продава. Дори и да има такива не се знае дали този номер ще мине за конкретният мач. Може освен билета от ФК Челси да са решили да сложат и гривни на билето ппритежателите.

Билети за сектора на домакина?

Това също е вариант, но някак си не разбирам как може да стоиш на стадиона и да гледаш мача все едно си на театър. Случи ни се веднъж като ходихме в Париж, но не си мълчахме, а и франсетата са франсета. В Неапол обаче се наложи част от групата да мине през целият стадион с един стюард за да ги пуснат в сектора на Челси. Похода мина под знака на тишината.

Феновете на ПАОК се водят от по войнствено настроените, но това не мисля че е от значение, защото стадион Тумба има само 29000 места. В сайта на ПАОК има информация за това как може да си закупите билет за мачовете им.

Има ли друг начин за билет?

Последният начин, който пак е за сектора на домакините е чрез така наречените сайтове за препродажба на билети. Такъв сайт е viagogo – давам него за пример, защото мога да кажа, че не са от измамниците. Но колкото и да е доказан един сайт винаги имайте едно наум, защото от човека който купувате може да е нов и реално да му мине номера.

Ще има ли организирана екскурзия от фенклуб Челси – България?

Към този момент не мога да ви кажа затова следете сайта ни, Facebook страницата ни или фейсбук групата ни.

Как стои въпроса с билетите за другите мачове от груповата фаза на Лига Европа?

Ситуацията с другите гостувания е същата като тази с ПАОК.

Унгарците се очаква да играят в Будапеща и с оглед на факта, че ще бъде последният мач от груповата фаза (13 декември) и ние най-вероятно ще сме се класирали занапред се очаква лесно да се намерят билети.

Бате играят в Борисов. От България има самолети до Минск, а от там можете да се хване автобус, който пътува около 60-90 минути. Макар Беларус да не са част ЕС за пътувания под 5 дни на нас българите не ни трябва виза.

Билети за мачове на „Стамфорд Бридж“

Без значение от турнира билетите за домакинските мачове на Челси се пускат в продажба месец по рано. Фенклуба може да помогне за билети, защото някои от членовете притежават сезони билети, а други ходят по активно чрез True Blue абонамент, теост имат натрупани повечко точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.