Categories
Лайфстайл

Пътешествие до Австралия – какви забележителности да видя?

Ако си страстен пътешественик и следващото място за покоряване е Австралия, научи кои са знаковите места на красивата страна и не пропускай да се насладиш на най-красивите забележителности там.

След като разбрахме, че Австралия е най-доброто място за живот, нямаше как да не искаме да обиколим този континент държава, дори и само виртуално.

Пленени от изумителните кътчета, предлагаме и на теб да се потопиш в магията на страната:

Парадът на пингвините на о-в Филип

Разположен в южната част на Австралия, на около 40 км от бреговете на Мелбърн, островът Филип представлява земя, обсипана с прекрасни форми и природа. Една от най-големите атракции на Австралия – Парадът на пингвините, се провежда именно там, в природния им парк. Посетителите освен това могат да се насладят на близката си среща с бебета пингвини, кенгуру, коали и разнообразие от различни пернати.

Необятната земя на виното

Едни от най-популярните места в Австралия, а и особено любопитно за ценителите на вино, са полетата с грозде. Винарна Barossa, например, разполага с огромни площи, на които едри гроздове носят полъха на прясно вино. Освен прекрасните ниви, Barossa Valley предлага и нощувки в традиционни малки къщички, където местните само произвеждат вината си и черпят щедро всеки турист и ценител на ароматната напитка.

Националният парк Какаду

Ако си любител на природата и обичаш да си в непосредствена близост до нейните чудеса, горещо ти препоръчваме да посетиш Национален парк Какаду. Това невероятно място комбинира в едно скалисти местности, полета и кръстосването на цели четири реки. Поради разнообразието от почви и води, този парк предразполага събирането на изключително много на брой животински и растителни видове. Паркът освен това разполага и с поляна, на която можеш да опънеш палатка, а ако това ти се струва прекалено, в близост има много малки хотелчета, в които да преспиваш.

Островът Фрейзър

Заради несравнимата си красота, островът Фрейзър е в списъка с природни богатства на ЮНЕСКО. Гъстите дъждовни гори ухаят на мента заради евкалиптовите дървета, а освен това тук-таме се прокрадват и кучета динго (диви кучета), които можеш да заснемеш в непосредствена близост.

Големият бариерен риф

Това невероятно място е познато с едни от най-красивите коралови рифове в цял свят. Ето защо Големият бариерен риф задължително влиза в списъка с места, които трябва да видиш в Австралия. Гмурни се в приказния свят на пъстри корали и невиждани до сега шарени риби, които ще плуват около теб и ще рисуват картина, за която само си сънувал.

Сините планини

Ако пътуваш до Сидни, обезателно посети друго природно богатство на Австралия – сините планини. Ще ти отнеме цял ден да обикаляш из красивите изпъкналости на това неописуемо красиво място. Ако не си страстен катерач, можеш да се изкачиш до върховете на планините и с кабинковия лифт, разбира се.

Улуру и Червеният център

Тази уникална гиганстка червена скала се намира в пустините в централната част на Австралия. Няма човек в света, който да не разпознае мястото само по снимка. Местността е позната като Червеният център на Австралия и че част от националния парк Улуру. Там са пребивавали аборигени и много места говорят за начина им на живот далечните времена. Да не говорим, че ако имаш търпението да посрещнеш залеза, това ще бъде гледката, която си чакал цял живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.